Matcha Sour
Denne unike cocktailen kombinerer den rike smaken av whisky med friskheten fra sitronsaft og den karakteristiske smaken av matcha. Matcha-pulveret gir drinken en spennende grønn farge og et hint av umami, mens eggehviten tilfører en silkemyk tekstur.
Ingredienser:
60 ml whisky (bourbon eller rye)
15 ml sitronsaft
15 ml enkel sirup (1:1 sukker og vann)
1 ts matcha-pulver
1 eggehvite (valgfritt for en silkemyk tekstur)
Isbiter
Matcha-pulver til pynt
Slik gjør du det:
Forbered cocktailen: Hvis du bruker eggehvite, start med en "dry shake" (rist uten is) for å emulgere eggehviten og skape en silkemyk tekstur. Ha alle ingrediensene i en shaker.
Tilsett is og rist: Etter dry shake, tilsett is i shakeren og rist godt til drinken er kald.
Sil opp: Sil drinken over i et lowball-glass fylt med is.
Pynt: Dryss litt matcha-pulver på toppen for en fargerik og smakfull finish.