Biff Stroganoff med oolong
Oolong te, med sin balanse mellom ristet fylde og florale toner, komplementerer de rike, kremete smakene i biff stroganoff. Teen gir en harmonisk kontrast til de umami-rike ingrediensene som sopp og kjøtt, og renser ganen for en balansert spiseopplevelse
Prøv Qi Lan Wuy til retten.
Ingredienser (til 4 personer):
500 g biffkjøtt (f.eks. ytrefilet, indrefilet eller entrecôte), skåret i strimler
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
200 g sopp, skåret i skiver (sjampinjong eller annen type)
2 ss smør eller olje (til steking)
2 ss tomatpuré
1 ss dijonsennep
1 dl kjøttkraft eller buljong
2 dl crème fraîche eller rømme
1 ts paprika (valgfritt)
Salt og pepper etter smak
1 ss fersk persille, hakket (til pynt)
Fremgangsmåte:
1. Stek kjøttet:
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør eller olje på høy varme.
Krydre biffstrimlene med salt og pepper, og stek dem raskt i pannen i små porsjoner slik at de får en fin brunfarge. Sett kjøttet til side.
2. Stek grønnsakene:
I samme panne, tilsett litt mer smør eller olje om nødvendig, og surr løken til den blir myk og gylden.
Tilsett hvitløk og sopp, og stek til soppen slipper væske og blir gyllenbrun.
3. Lag sausen:
Rør inn tomatpuré, sennep og paprika (hvis du bruker), og la det steke i 1 minutt for å utvikle smaken.
Tilsett kjøttkraft eller buljong, og rør godt for å løsne alle smakene fra bunnen av pannen.
La det småkoke i noen minutter, til sausen begynner å tykne.
4. Tilsett crème fraîche:
Rør inn crème fraîche eller rømme, og la det småkoke i 3-4 minutter til sausen er kremet og smakene har satt seg. Smak til med salt og pepper.
5. Kombiner med kjøttet:
Tilsett de stekte biffstrimlene tilbake i pannen, og la dem trekke i sausen i noen minutter på lav varme. Pass på at kjøttet ikke blir overstekt.
6. Server:
Server Biff Stroganoff med ris, pasta eller potetmos. Pynt med hakket persille på toppen.
Tips:
Kjøttet: For best resultat, bruk mørt biffkjøtt som ytrefilet eller indrefilet.
Sausen: Juster tykkelsen på sausen etter ønske. Hvis du vil ha den tynnere, tilsett litt mer kjøttkraft, eller tykkere, la den koke litt lenger.
Ekstra smak: Noen liker å tilsette en skvett hvitvin eller konjakk i sausen for ekstra dybde.