Biff Stroganoff med oolong

Oolong te, med sin balanse mellom ristet fylde og florale toner, komplementerer de rike, kremete smakene i biff stroganoff. Teen gir en harmonisk kontrast til de umami-rike ingrediensene som sopp og kjøtt, og renser ganen for en balansert spiseopplevelse

Prøv Qi Lan Wuy til retten.

Ingredienser (til 4 personer):

  • 500 g biffkjøtt (f.eks. ytrefilet, indrefilet eller entrecôte), skåret i strimler

  • 1 løk, finhakket

  • 2 hvitløksfedd, finhakket

  • 200 g sopp, skåret i skiver (sjampinjong eller annen type)

  • 2 ss smør eller olje (til steking)

  • 2 ss tomatpuré

  • 1 ss dijonsennep

  • 1 dl kjøttkraft eller buljong

  • 2 dl crème fraîche eller rømme

  • 1 ts paprika (valgfritt)

  • Salt og pepper etter smak

  • 1 ss fersk persille, hakket (til pynt)

Fremgangsmåte:

1. Stek kjøttet:

  • Varm opp en stekepanne med 1 ss smør eller olje på høy varme.

  • Krydre biffstrimlene med salt og pepper, og stek dem raskt i pannen i små porsjoner slik at de får en fin brunfarge. Sett kjøttet til side.

2. Stek grønnsakene:

  • I samme panne, tilsett litt mer smør eller olje om nødvendig, og surr løken til den blir myk og gylden.

  • Tilsett hvitløk og sopp, og stek til soppen slipper væske og blir gyllenbrun.

3. Lag sausen:

  • Rør inn tomatpuré, sennep og paprika (hvis du bruker), og la det steke i 1 minutt for å utvikle smaken.

  • Tilsett kjøttkraft eller buljong, og rør godt for å løsne alle smakene fra bunnen av pannen.

  • La det småkoke i noen minutter, til sausen begynner å tykne.

4. Tilsett crème fraîche:

  • Rør inn crème fraîche eller rømme, og la det småkoke i 3-4 minutter til sausen er kremet og smakene har satt seg. Smak til med salt og pepper.

5. Kombiner med kjøttet:

  • Tilsett de stekte biffstrimlene tilbake i pannen, og la dem trekke i sausen i noen minutter på lav varme. Pass på at kjøttet ikke blir overstekt.

6. Server:

  • Server Biff Stroganoff med ris, pasta eller potetmos. Pynt med hakket persille på toppen.

Tips:

  • Kjøttet: For best resultat, bruk mørt biffkjøtt som ytrefilet eller indrefilet.

  • Sausen: Juster tykkelsen på sausen etter ønske. Hvis du vil ha den tynnere, tilsett litt mer kjøttkraft, eller tykkere, la den koke litt lenger.

  • Ekstra smak: Noen liker å tilsette en skvett hvitvin eller konjakk i sausen for ekstra dybde.